Gyártás

Gyártás picit becsapós, ámbár kis logikával és némi költségekkel megoldható. Először is vásárolnak prémium kategóriás szárított dohányt. Ezeket főként Amerikából, Dél-Amerikából vásárolják. Legjobbak közé a Virgin típusú dohány növényt tartják számon.

Miután a dohányt egy külsős cég termelte és bálázta, konténerekbe helyezik és már megy is Dubai városába.

Ott kicsomagolják, szétbontják a dohány bálákat, ellenőrzik, átnézik és megvizsgálják a minőségét. Így szűrik a megfelelő minőségű alapanyagokat. Ha ezzel megvannak, utána kezdődhet a gyártás!Annyira nem is bonyolult, azonban túl egyszerűnek sem nevezném. Nézzük a főbb lépéseket:

 • Dohány aprítása:
  Egy gépben a nagyobb dohány leveket aprítják, mintha turmixot készítenének. Mivel maga a levél száraz, így könnyen a megfelelő méretűre tudják aprítani.
 • Dohány mosása:
  A dohány darabokat vízben rövid ideig áztatják és egy géppel keverik. Ezt követően egy finom préselő gép kinyomja a vizet a dohányból. Ezt a folyamatot megismétlik még egyszer.
 • Elkészítik a melaszt:
  Tartályokban összekeverik megfelelő arányban a cukrot, aromát, glicerint és egyéb anyagokat.
 • Vízipipa dohány:
  A már aprított és mosott dohányt összekeverik a melasszal és hatalmas tartályokban érlelik egy ideig.
 • Végül:
  Csomagolják, szállítják és eladják. A következő lépéseket pedig már biztos ismered!

A cég folyamatosan fejleszti a gyártás menetét. Annak érdeklében, hogy a növekvő igényt ki tudják szolgálni, pár éve egy új csomagológépet állítottak üzembe. A lenti képen láthatjátok ahogy épp szerintem barackos aromájú dohányt csomagolnak, dobozolnak 50g-os kiszerelésben.

Azonban mielőtt kiadnák a kezükből a csomagolt dohányt, mindig ellenőrzik, hogy az általuk előírt mennyiségi és minőségi kritériumoknak megfelelnek-e.

Így képes az Al Fakher mindig prémium minőséget adni a vásárlóknak!